Využitie nástrojov AI na tvorbu video obsahu v marketingu - Graňák, Samuel (2025)
Táto bakalárska práca sa zaoberá možnosťami využitia generatívnej umelej inteligencie na tvorbu video obsahu v marketingu. Cieľom bolo identifikovať prínosy, limity a riziká týchto technológií z pohľadu marketingovej praxe. Práca kombinuje analýzu odbornej literatúry s kvalitatívnym výskumom formou rozhovorov s desiatimi odborníkmi. Zistenia ukazujú, že AI zvyšuje efektivitu a rozširuje tvorivé možnosti, no zároveň prináša otázky spojené s kvalitou, etikou a reguláciou. Výsledky môžu pomôcť marketingovým tímom pri rozhodovaní o zavedení AI do praxe a poskytujú podnety na ďalší výskum spotrebiteľského vnímania AI obsahu.