Analýza hospodaření společnosti Sportovní areály města Chrudim, s.r.o. v letech 2019–2023 - Mervartová, Tereza; Jošt, Marek; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou hospodaření společnosti Sportovní areály města Chrudim, s.r.o. za období 2019-2023. V teoretické části je vymezena právní úprava společnosti s ručením omezeným a účetnictví tohoto typu obchodní korporace s důrazem na specifika v účetnictví společností, jejichž hlavní činností je správa sportovišť a poskytování služeb v oblasti sportu. V praktické části je v první části představena analyzovaná společnost a jednotlivá sportoviště. Následuje samotná analýza účetních závěrek, rozvah, plánovaných rozpočtů, položek výkazů zisku a ztráty s důrazem na dotace (za společnost jako celek i za jednotlivá střediska), a to za vybrané roky. Na základě analýzy hospodaření jsou vyvozeny závěry o hospodářské situaci společnosti a navržena doporučení za účelem zlepšení hospodaření společnosti.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses