Využití potenciálu umění pro revitalizaci pražských podchodů - Štěpánková, Ema (2025)
Bakalářská práce pojednává o možnostech revitalizací problémových míst ve veřejném prostoru za pomocí umění. Zkoumá činnosti spolku PRAHO! project. Cílem práce je popsat projektový management tvorby realizace „We should have a talk“ v pražském podchodu u zastávky metra Jinonice. Práce se snaží zjistit, jakými přístupy lze k revitalizaci nevábných míst ve veřejném prostoru přistupovat. V práci je využito hloubkových rozhovorů s významnými aktéry celého procesu vzniku sledované intervence. Práce se zároveň snaží poukázat na potřebu otevírání tabuizovaných témat ve veřejném prostoru.