Využití potenciálu umění pro revitalizaci pražských podchodů - Štěpánková, Ema; Kouba, Vojtěch, 1983-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce pojednává o možnostech revitalizací problémových míst ve veřejném prostoru za pomocí umění. Zkoumá činnosti spolku PRAHO! project. Cílem práce je popsat projektový management tvorby realizace „We should have a talk“ v pražském podchodu u zastávky metra Jinonice. Práce se snaží zjistit, jakými přístupy lze k revitalizaci nevábných míst ve veřejném prostoru přistupovat. V práci je využito hloubkových rozhovorů s významnými aktéry celého procesu vzniku sledované intervence. Práce se zároveň snaží poukázat na potřebu otevírání tabuizovaných témat ve veřejném prostoru.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses