Projekt využívající arteterapii jako nástroj podpory lidí se zdravotním postižením - Štěpánová, Nela; Hucková, Barbara, 1964-; Kubaš, Mario, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá projektem Každý může být umělcem, který využívá arteterapii jako nástroj sociální inkluze a podpory osob s mentálním postižením. Na základě teoretického vymezení arteterapie a souvisejících uměleckých směrů analyzuje práce konkrétní model projektu, hodnotí jeho organizační, ekonomické a komunikační aspekty a zaměřuje se na jeho dopad na zapojené aktéry. Praktická část je věnována případové studii projektu Každý může být umělcem a je založena na kvalitativním a kvantitativním výzkumu – rozhovorech a dotazníkovém šetření mezi arteterapeuty, organizátory a zúčastněnými zařízeními. Práce identifikuje silné stránky projektu, bariéry jeho udržitelnosti, možnosti dalšího směřování a přináší doporučení pro jeho budoucí rozvoj. Výsledky mají sloužit nejen organizátorům projektu Každý může být umělcem, ale mohou být přínosem také pro širší odbornou a laickou veřejnost.
Vedoucí práce: Barbara Hucková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses