Regionální filmová výroba v Jihomoravském kraji - Horáčková, Hana; Hanzlík, Jan, 1979-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na regionální filmovou výrobu v Jihomoravském kraji. Cílem je zmapovat současný stav filmové výroby v regionu, identifikovat její silné a slabé stránky a navrhnout opatření pro zlepšení. Teoretická část se soustředí na fungování filmového průmyslu v ČR, jeho dopady na ekonomiku a kulturu, zmapování filmových institucí v ČR a v neposlední řadě na analýzu švédského modelu regionální filmové výroby. Praktická část zahrnuje kvalitativní výzkum formou rozhovorů s klíčovými aktéry filmového průmyslu v Jihomoravském kraji. Následně jsou formulována konkrétní doporučení pro zlepšení regionální filmové praxe, včetně srovnání se švédským modelem. Výstupy práce mohou sloužit jako podklad pro strategické rozhodování a efektivní využívání kulturního a ekonomického potenciálu regionální filmové výroby v ČR.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses