Crowdfunding ESG projektov v Českej republike - Kuhajdová, Ema; Svobodová, Ivana, 1969-; Bystrzycki, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Táto diplomová práca sa zameriava na preskúmanie možností financovania ESG projektov prostredníctvom úverového crowdfundingu v Českej republike. Hlavným cieľom je analyzovať, aké faktory ovplyvňujú úspešnosť týchto projektov a aké bariéry bránia ich širšiemu uplatneniu. Teoretická časť poskytuje prehľad o crowdfundingu, ESG investovaní a súvisiacich trendoch. Praktická časť využíva kvalitatívny výskum vo forme hĺbkových rozhovorov s investormi a zástupcami platforiem ROIER a Fingood. Analýza ukazuje, že rozhodovanie investorov ovplyvňujú najmä výnos, riziko, transparentnosť a zrozumiteľnosť projektov. Platformy čelia nedostatku pripravených ESG projektov a obavám investorov z ich návratnosti. Práca navrhuje konkrétne odporúčania, ako zlepšiť informovanosť, podporiť dôveru a posilniť postavenie ESG projektov na crowdfundingovom trhu.
Vedoucí práce: Ivana Svobodová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses