Recommendation engine pro uživatele herní platformy - Janáček, Jan; Sládek, Pavel; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá problematikou doporučovacích systémů a implementací vlastního systému. V internetovém světě se společnost se systémy, bez kterých by byl každý nucen procházet tisíce položek ve snaze nalézt jemu relevantní, potkává na denní bázi. Přístupy k doporučování se značně liší a způsoby kterými k cíli dochází také. Práce vysvětluje rozdíly těchto přístupů a přináší vhled do problémů, se kterými se různé strategie potkávají. Oblast prodeje videoher se rozmachu doporučovacích systému nevyhnula. Platforma Steam, která ve svém odvětví dominuje nabízí pro každého uživatele personalizovaný seznam položek a tím zvyšuje konverzi a spokojenost uživatele s platformou. Práce obsahuje postup implementace vlastního doporučovacího systému a informuje čtenáře o vybraných strategiích. Výsledkem práce je funkční systém s uživatelským rozhráním a doporučovací logikou, která uživateli na základě unikátního ID přidělí seznam ideálních titulů k zakoupení.
Vedoucí práce: Pavel Sládek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses