Vliv influencerů na šíření informací na internetu : Mechanismy, strategie a dopady na publikum. - Hložek, David; Syrovátková, Jana; Malcová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce zkoumá vliv influencerů na šíření informací na internetu se zaměřením na formát Reels na Instagramu. Kombinuje kvantitativní a kvalitativní přístup k analýze komunikačních a obsahových strategií, které influenceři využívají k dosažení vysoké míry zapojení publika (engagementu). Pomocí případové studie mého profilu @jsemhusby a komparativní analýzy čtyř dalších profilů identifikuji, jaký vliv má typ obsahu, formát sdělení, den a čas publikace nebo zapojení do placených spoluprací na metriky engagementu, jako jsou lajky, komentáře, sdílení a konverze na nové sledující. Cílem práce je odhalit, které strategie se ukazují jako nejefektivnější při šíření obsahu a jaký mají dopad na publikum v online prostředí.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses