Dramatická výchova a e-learning. - Holovská, Tereza (2025)
Tato bakalářská páce pojednává o možnosti zapojení e-learningových metod do předmětu dramatické výchovy bez narušení kvality pedagogického procesu. V teoretické části je představena dramatická výchova obecně, ve školních RVP a následně v ŠVP Střední pedagogické školy Beroun, kde probíhala praktická část práce. Následuje seznámení s e-learningem, jeho existujícími metodami a vliv na výuku, na který navazuje krátký přehled o procesu učení a jeho ovlivňující aspekty. Poslední kapitola teoretické části je věnována propojení dramatické výchovy a e-learningu, kde se nachází i přehled aplikací vhodných k zapojení do výuky. Praktickou část práce tvoří tři části, první představuje hospitace prezenční výuky, druhou dotazníkové šetření se studenty i učiteli a poslední část je praktická zkouška zapojení technologií do výuky.