Dramatická výchova a e-learning. - Holovská, Tereza; Syrovátková, Jana; Korčák, Jiří, 1994-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská páce pojednává o možnosti zapojení e-learningových metod do předmětu dramatické výchovy bez narušení kvality pedagogického procesu. V teoretické části je představena dramatická výchova obecně, ve školních RVP a následně v ŠVP Střední pedagogické školy Beroun, kde probíhala praktická část práce. Následuje seznámení s e-learningem, jeho existujícími metodami a vliv na výuku, na který navazuje krátký přehled o procesu učení a jeho ovlivňující aspekty. Poslední kapitola teoretické části je věnována propojení dramatické výchovy a e-learningu, kde se nachází i přehled aplikací vhodných k zapojení do výuky. Praktickou část práce tvoří tři části, první představuje hospitace prezenční výuky, druhou dotazníkové šetření se studenty i učiteli a poslední část je praktická zkouška zapojení technologií do výuky.
Vedoucí práce: Jana Syrovátková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační média a služby [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses