Historie a rekonstrukce amerického filmového plakátu - Puerova, Aleksandra; Hábová, Anna, 1994-; Michalik, Pavel, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato práce se zabývá zkoumáním historického vývoje amerického filmového plakátu a návrhem autorské série plakátů, které byly inspirovány estetikou různých plakátových epoch. Teoretická část se zabývá vysvětlením koncepce plakátu a definováním jeho základních prvků. Dále se zabývá vývojem amerického filmového plakátu, historickým kontextem a charakteristikami společnými pro určité epochy. Praktická část zahrnuje návrh série plakátů k vybraným filmům, přičemž každý z nich je ve vizuálním stylu určité doby odlišné od doby vzniku samotného filmu. Tímto způsobem je demonstrován kontrast mezi vizuálními technikami různých historických epoch. Vytvořené plakáty byly následně podrobeny odbornému hodnocení. Na základě poznatků z teoretické části a provedené analýzy v části praktické byla zpracována infografika, která shrnuje jednotlivé epochy a jejich charakteristické rysy. Práce je zaměřena na pochopení logiky a filozofie filmového plakátu a může sloužit také jako inspirační materiál pro studenty grafického designu a profesionály pracující v oblasti vizuální komunikace.
Vedoucí práce: Anna Hábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses