Návrh marketingového plánu vybraného hokejového týmu - Hrdinová, Anna; Dvořáková, Michaela; Kovářová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na hokejový klub Bílí Tygři Liberec a jejím cílem je vytvořit návrh marketingového plánu tohoto hokejového klubu s ohledem na rozšiřování cílové skupiny mladých lidí, konkrétně generace Z. V rámci teoretické části jsou rozebrány základní pojmy související s marketingem ve sportu a s tvorbou marketingového plánu sportovních organizací. Tyto informace jsou následně doplněny o charakteristiky generace Z jako cílové skupiny sportovního klubu. V praktické části je nejprve představen vybraný hokejový klub, následně je analyzována jeho současná situace s využitím jak sekundárních dat, tak dat primárních, získaných hloubkovým rozhovorem s odpovědnou osobou klubu a vlastním dotazníkovým šetřením. Výstupem práce je návrh marketingového plánu, který zahrnuje SWOT analýzu shrnující poznatky z analýz mikroprostředí a makroprostředí, a také doporučení pro tvorbu vybraných prvků marketingového mixu.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses