Zhodnocení marketingové komunikace piva Proud při jeho uvedení na trh - Živná, Michaela; Dvořáková, Michaela; Zamazalová, Marcela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Nákupní chování mileniálů a generace Z se mění a ovlivňuje mnohá odvětví. Pivní průmysl je jedním z těch, kterých se změna dotýká intenzivně kvůli poklesu množství konzumovaného alkoholu i relevance pivní kategorie. Cílem práce je zhodnotit proběhlou marketingovou komunikaci Proudu jakožto odpovědi na měnící se požadavky mladých spotřebitelů piva. V teoretické části jsou vysvětleny pojmy, které s problematikou souvisí a jsou dále rozebírány v praktické části. Díky provedení kvalitativního výzkumu bylo možné dát značce doporučení, které vychází ze skutečných preferencí cílové skupiny. Jako největší bariéra k oslovení více spotřebitelů byla vyhodnocena málo rozšířená síť točené podoby piva. V závěru jsou navržena další doporučení vycházející ze zjištění výzkumu.
Vedoucí práce: Michaela Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses