Bariéry udržateľného správania Generácie Z v oblasti módy - Vasiľová, Michaela; Kolouchová, Daniela; Machek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá spotrebiteľským správaním žien Generácie Z českej národnosti v súvislosti s nakupovaním udržateľnej módy. Cieľom je pomocou kvalitatívnych metód preskúmať, aké bariéry tieto ženy vnímajú pri rozhodovaní o kúpe a ako tieto prekážky ovplyvňujú ich spotrebiteľské správanie. Práca identifikuje hlavné bariéry, ako sú cena, nedostatok informácií a dostupnosť. Najvýraznejšou prekážkou sa ukázala byť vysoká cena, ktorá vplýva aj na motiváciu, ochotu vyhľadávať informácie a pohodlie pri nákupe. Zistenia poukazujú na vzájomné prepojenie týchto faktorov a nízku ochotu respondentiek investovať čas do hľadania udržateľných alternatív. Výsledkom sú konkrétne odporúčania pre módne značky a firmy, ktoré chcú začleniť princípy udržateľnosti do svojej tvorby. Práca zároveň prispieva k lepšiemu pochopeniu postojov mladej generácie žien k udržateľnosti v módnom priemysle.
Vedoucí práce: Daniela Kolouchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses