Vstup a vliv karetní hry Lorcana na trh v České republice - Taušová, Tereza; Zelený, Martin; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce se zabývá vstupem karetní hry Disney Lorcana na český trh sběratelských karetních her a jejím přijetím ze strany hráčské komunity. Zaměřuje se na motivace hráčů ke vstupu do hry, vnímání herního systému, roli značky Disney, dostupnost produktů, ekonomické aspekty, komunitní fungování a konkurenci na trhu TCG. V teoretické části jsou představeny základní koncepty spojené se sběratelskými karetními hrami. Praktická část vychází z kvalitativního výzkumu realizovaného prostřednictvím polostrukturovaných rozhovorů s hráči a organizátory ligových turnajů v České republice. Rozhovory byly následně tematicky kódovány pomocí softwaru MAXQDA 24. Výzkum se soustředí na subjektivní zkušenosti respondentů a jejich pohled na postavení Lorcany v kontextu již etablovaných TCG her. Cílem práce je přiblížit, jak se Lorcana začleňuje do českého prostředí, a popsat faktory, které mohou ovlivnit její další vývoj a udržitelnost.
Vedoucí práce: Martin Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses