Návrh a implementace MVP objednávkové aplikace pro prodej stavebního materiálu - Klukas, Michal; Stanovská, Iva; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou malé firmy, a to konkrétně Stavebnin Lysá a následným návrhem a implementací MVP objednávkového systému v podobě webové aplikace na základě požadavků vedení firmy. V první části je provedena analýza současného stavu firmy. Druhá část práce se zaměřuje na tvorbu prototypu a návrh aplikace a ve finále na samotnou tvorbu funkční webové aplikace. Je zde popsán celý proces od definice požadavků, přes návrh architektury po implementaci navrženého řešení. Hlavní technologie, pomocí kterých je aplikace vyvinuta, jsou frameworky Vue.js a Node.js a databázový systém PostgreSQL. Aplikace obsahuje mimo jiné katalog produktů, objednávkový proces, uživatelské účty a bezpečnostní opatření potřebné k bezpečnému provozování aplikace. Finální produkt byl nasazen v pilotním provozu a testován s pozitivní zpětnou vazbou. Výsledkem práce je digitální podpora objednávkového procesu, zefektivnění komunikace se zákazníky a vytváří základ pro budoucí rozšíření směrem k automatizaci dat a rozšířené správě produktů a objednávek.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses