Možnosti lepšieho využitia Pamätnej izby Gorazda Zvonického v Močaranoch - Muchová, Martina; Kouba, Vojtěch, 1983-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalárska práca sa zaoberá analýzou Pamätnej izby Gorazda Zvonického v Močaranoch, ktorá uchováva odkaz významného katolíckeho kňaza a básnika Gorazda Zvonického a predstavuje dôležitý prvok lokálnej kultúrnej identity. Cieľom práce je zhodnotiť súčasný stav tejto kultúrnej inštitúcie a navrhnúť konkrétne možnosti, ako ju priblížiť širšej verejnosti a posilniť jej postavenie v rámci miestneho kultúrneho života. V teoretickej časti sú vymedzené pojmy lokálna kultúra, regionálny rozvoj, kultúrne dedičstvo a múzeum. Je predstavené mesto Michalovce a básnik Gorazd Zvonický. Praktická časť je založená na kvalitatívnom výskume realizovaného formou rozhovorov so siedmimi respondentmi, ktorí sú rôznym spôsobom prepojení s činnosťou Pamätnej izby. Súčasťou práce je aj komparatívna analýza s podobnými inštitúciami na východnom Slovensku. Výstupom práce sú návrhy opatrení na zvýšenie atraktivity a využitia Pamätnej izby Gorazda Zvonického ako živého priestoru kultúrneho a spoločenského diania.
Vedoucí práce: Vojtěch Kouba
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses