Analýza a optimalizace Master dat pro implementaci nového TMS - Pospíšil, Jindřich (2025)
Tato diplomová práce se zaměřuje na analýzu a optimalizaci master dat v kontextu implementace nového systému řízení dopravy ve společnosti HOPI. Cílem práce je identifikovat klíčové datové entity, zhodnotit jejich aktuální kvalitu a strukturu a navrhnout konkrétní požadavky na master data pro jednotlivé moduly TMS tak, aby mohlo dojít k implementaci automatického plánovače a dalších pokročilých nástrojů. Výsledkem je detailní specifikace požadavků na master data, přehled konkrétních klíčových datových entit pro jednotlivé části TMS a doporučení pro správu, validaci a aktualizaci dat. Navržený přístup podporuje integritu a efektivitu logistických procesů a zajišťuje vyšší úroveň automatizace a provozní spolehlivosti.