Novela zákona o audiovizi a zhodnocení hlavních dopadů na oblast české kinematografie - Zimová, Eliška; Hanzlík, Jan, 1979-; Zahrádka, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Práce se věnuje novele zákona o audiovizi, která vešla v platnost 1. ledna 2025, a snaží se předvídat její dopady na oblast české kinematografie. Práce se opírá o teoretický základ, skládající se z přehledu historie legislativy týkající se kinematografie na území České republiky, popisu průběhu vzniku kinematografického díla a představení veřejné podpory kinematografie v evropském i národním měřítku. Praktická část vychází z pěti hloubkových rozhovorů s významnými osobnostmi české kinematografie a přináší zhodnocení dopadů na jejich profese a zhodnocení dopadů na kinematografii, které v souvislosti se zavedením novely očekávají. Zároveň představuje jejich celkové postoje ke změně audiovizuálního zákona, která zahrnuje i transformaci Státního fondu kinematografie na Státní fond audiovize.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses