Marketingová strategie vstupu na trh B2C - vybrané společnosti - Kacovský, Dominik (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem marketingové strategie pro společnost S.V.G., s. r. o., která plánuje vstoupit na maloobchodní trh otevřením vlastní kamenné prodejny. Cílem bylo vytvořit efektivní strategii pro segment B2C zákazníků, která by posílila povědomí o značce v lokálním prostředí, zvýšila návštěvnost prodejny a podpořila loajalitu spotřebitelů. Teoreticko-metodologická část vymezuje klíčové pojmy z oblasti marketingu a popisuje metodologii založenou na kombinaci kvantitativního dotazníkového šetření a kvalitativních rozhovorů se zákazníky. V praktické části je představena analyzovaná společnost a na základě zjištěných dat je navržena marketingová komunikace a návrh designu prodejny, která bude propojena s celkovou značkovou identitou firmy. Výsledkem je ucelený návrh marketingové strategie, který reflektuje konkrétní potřeby zákazníků a možnosti firmy v rámci regionálního trhu.