Investice do nájemního bydlení jako podnikatelská příležitost - Doubek, Jan; Andera, Michal, 1984-; Dvořák, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Diplomová práce se zabývá problematikou investic do rezidenčního nájemního bydlení jako potenciální podnikatelské příležitosti v mezinárodním kontextu. Cílem práce je komplexní zhodnocení investiční atraktivity vybraných států světa a identifikace nejperspektivnějších trhů pro českého investora. Za tímto účelem je využita metoda vícekriteriální analýzy (MCDA). Práce je rozdělena na teoretickou, metodologickou a praktickou část. V praktické části je nejprve sestaven žebříček států podle investiční atraktivity, z nějž je vybráno pět nejlépe hodnocených zemí k podrobné analýze. Výsledkem je návrh modelového portfolia mezinárodně diverzifikovaných investic do nájemních nemovitostí, reflektující jak kvantitativní ukazatele, tak i institucionální a tržní specifika jednotlivých zemí.
Vedoucí práce: Michal Andera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses