Systém zaměstnaneckých benefitů v kontextu výrobního podniku - Trnková, Tereza (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou systému zaměstnaneckých benefitů ve společnosti CHARVÁT Group s.r.o., která je výrobním podnikem. Cílem práce bylo zjistit, jaké benefity zaměstnanci nejčastěji využívají, jak benefity vnímají, a jak hodnotí jejich současnou komunikaci. Práce dále zkoumala, zda se využívání a preference benefitů liší mezi jednotlivými skupinami zaměstnanců. Výzkum byl realizován formou tematické analýzy polostrukturovaného rozhovoru s personalistkou a následným dotazníkovým šetřením mezi zaměstnanci (n = 56). Získaná kvantitativní data byla zpracována pomocí deskriptivní analýzy. Výsledky ukazují, že zaměstnanci nejvíce využívají a preferují benefity s přímým finančním dopadem, jako jsou příspěvky na stravenky či pojištění fond prémií a příspěvek na dopravu. Rovněž byla identifikována potřeba lepší komunikace benefitů a zájem o zavedení nových forem benefitů nebo navýšení hodnoty současných benefitů. Práce poskytuje konkrétní doporučení pro optimalizaci systému benefitů a může sloužit jako podklad pro podobné výrobní podniky.