Komunikační strategie jazykové školy - Zhumabayeva, Venera (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá tvorbou komunikační strategie pro jazykovou školu Best School, která nabízí intenzivní přípravný kurz Foundation určený zahraničním studentům plánujícím studium na českých vysokých školách. Cílem práce je navrhnout efektivní strategii, která přispěje k posílení postavení školy na trhu a k oslovení nových zákazníků, s důrazem na rodiče studentů, kteří sehrávají rozhodující roli v procesu výběru studijního programu a instituce. Teoretická část vymezuje klíčové pojmy z oblasti marketingové komunikace se zaměřením na specifika služeb ve vzdělávání a digitálních nástrojů. Praktická část vychází z analýzy online komunikace vybraných jazykových škol a z kvalitativního výzkumu realizovaného formou hloubkových rozhovorů se studenty programu Foundation. Na základě výpovědí respondentů byly identifikovány informační potřeby, bariéry a rozhodovací vzorce rodičů, které byly dále využity k formulaci strategického insightu. Výsledkem práce je návrh komunikační strategie strukturované podle modelu See–Think–Do–Care, která zohledňuje specifika cílové skupiny a poskytuje konkrétní doporučení pro jednotlivé fáze zákaznické cesty.