Implementace jednoduché hry metodami reinforcement learning - Hlavsa, Šimon; Berka, Petr, 1959-; Vadinský, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na návrh, implementaci a experimentální ověření agenta založeného na algoritmu Deep Q-Network (DQN) pro simulované prostředí LunarLander-v3 z knihovny Gymnasium. Úvodní část shrnuje základy posilovaného učení a vysvětluje klíčové principy DQN. Následně práce popisuje prostředí, průběh přistání, navrženou architekturu neuronové sítě a postup definice metrik úspěšnosti. Praktická kapitola pak popisuje proces ladění hyperparametrů a prezentuje výsledky nejúspěšnějšího modelu. Součástí práce je veřejně dostupný zdrojový kód, jenž umožňuje snadnou reprodukci a případně možnost na práci navázat.
Vedoucí práce: Petr Berka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses