Analýza vizuální identity městské části Prahy 10 - Dvořáková, Kateřina (2025)
Bakalářská práce se věnuje tématu značky a jejímu užití v kontextu městského brandingu. Teoretická část poskytuje přehled klíčových pojmů a přístupů v oblasti značky, konstrukce identity značky, vizuální identity a procesu budování značky. Dále rozpracovává specifika brandingu míst se zaměřením na města. Praktická část práce se soustředí na změnu vizuální identity městské části Praha 10. Práce si klade za cíl provést analýzu procesu rebrandingu Prahy 10 z perspektivy všech zainteresovaných stran a zhodnotit, jak je nová identita vnímána místními obyvateli. K naplnění cíle bude využit smíšený výzkum, konkrétně analýza sekundárních dat, kvalitativní výzkum formou osobních rozhovorů s hlavními aktéry projektu a kvantitativní šetření prostřednictvím dotazníkového šetření mezi obyvateli městské části Praha 10. Závěry práce nabízejí vedení Prahy 10 zpětnou vazbu ze strany obyvatel a mohou posloužit jako východisko pro další vyhodnocování vizuální identity.