Analýza klíčových faktorů určujících umístění bankomatů v městském prostředí - Bartoň, Vojtěch; Sokol, Ondřej; Lacko, Jindřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou faktorů ovlivňujících intenzitu využívání bankomatů ve městském prostředí. Výzkum je zaměřen na území hlavního města Prahy, kde byl zkoumán vztah mezi prostorovými a funkčními charakteristikami okolí bankomatů a počtem uskutečněných transakcí. Využit byl datový soubor poskytnutý bankovní institucí obsahující roční transakční data, která byla doplněna o externí prostorová data z platformy OpenStreetMap a dále zpracována pomocí geografických informačních systémů. V rámci metodiky byly vytvořeny Voroného polygony jako přibližné spádové oblasti každého zařízení a následně bylo provedeno regresní modelování pomocí vícenásobné lineární regrese.
Vedoucí práce: Ondřej Sokol
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: data analytics [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses