Návrh uživatelského rozhraní části informačního systému STAG pro zápis a tvorbu rozvrhů - Keder, Vojtěch; Zichová, Tereza; Dědic, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Práce se zabývá návrhem uživatelského rozhraní pro část informačního systému IS/STAG, která je studenty využívána pro zápis předmětů a tvorbu rozvrhu. Cílem bylo vytvořit uživatelsky přívětivý návrh vymezené oblasti pro webový portál a mobilní aplikaci. Uživatelské rozhraní bylo navrženo pomocí nástroje Figma na základě výsledků heuristické evaluace současného stavu a výstupů design thinking procesu. Výzkum v jednotlivých fázích design thinking procesu byl proveden za použití kvalitativních metod hloubkových rozhovorů a moderovaného uživatelského testování. Výzkum odhalil klíčové problémy současného rozhraní, jako nepřehlednost, neintuitivně uvedené informace a chybějící funkce. Zjištěné problémy byly převážně vyřešeny a návrh byl respondenty hodnocen pozitivně. Výstupem práce je návrh řešení pro webový portál a mobilní aplikaci. Výsledky mohou být použity pro budoucí rozvoj IS/STAG a dalších univerzitních informačních systémů.
Vedoucí práce: Tereza Zichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses