Využití průmyslového internetu věcí (IIoT) při manažerském rozhodování ve výrobních procesech - Ben Salem, Chiheb Ed-Dine; Mařanová, Lucie; Mojžíš, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem práce je analyzovat a zhodnotit využití průmyslového internetu věcí (IIoT) ve vybraném podniku a identifikovat konkrétní přínosy a výzvy spojené s implementací této technologie a využití IIoT manažery při rozhodování. Práce se konkrétně zaměřuje na výrobní podnik na kabelové svazky GD Tunisie. Výzkum byl proveden analýzou implementace IIoT a tematickou analýzou provedených polostrukturovaných rozhovorů. Bylo zjištěno, že IIoT pomáhá managementu rychle a efektivně zasahovat, identifikovat úzká místa a kalibrovat výrobní linky. Na základě přesného časování může kalkulovat správné výrobní ceny. Díky sledováním produktivity zaměstnanců je možné zavádět kvóty na výrobu, ale zároveň férově rozdělovat bonusy za nadstandartní práci.
Vedoucí práce: Lucie Mařanová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses