Vliv AI generovaných obchodních nabídek a jejich struktury na úspěšnost konverze - Kubín, Josef; Korčák, Jiří, 1994-; Sudzina, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Bakalářská práce se zabývá využitím umělé inteligence při tvorbě obchodních nabídek v rámci projektu Arrow Challenge. Cílem této práce je analyzovat vliv obchodních nabídek generovaných umělou inteligencí a jejich struktury na úspěšnost konverze. Práce využívá metody rešerše, komparace a analýzy k porovnání efektivity umělou inteligencí generovaných nabídek s ručně vytvořenými nabídkami z hlediska míry otevření a prokliku e-mailových kampaní. Struktura práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se věnuje principům generativní umělé inteligence, marketingové automatizaci a charakteristikám e-mailových obchodních nabídek. Praktická část popisuje realizaci experimentu, návrh a implementaci systému pro automatizaci rozesílky nabídek a analýzu dosažených výsledků. Výzkum zahrnuje oslovení 58 škol prostřednictvím 137 rozeslaných nabídek, přičemž výsledky ukazují rozdíly v efektivitě různých přístupů. Závěr práce přináší doporučení pro optimalizaci tvorby obchodních nabídek s využitím AI.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2026
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2026
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses