Strategie motivace zaměstnanců v kontextu fluktuace ve vybraném podniku - Vopálková, Kateřina; Hořáková, Marie; Legnerová, Kateřina, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se obecně zabývá oblastí motivace a fluktuace a podrobněji se zaměřuje na problém, jak efektivně motivovat zaměstnance, aby setrvali v podniku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je založena na literární rešerši a představuje klíčové pojmy a současný stav poznání. Praktická část představuje konkrétní podnik Ski a Bike centrum Radotín a analyzuje současnou situaci ohledně motivace a fluktuace právě v tomto podniku. Cílem práce je komplexně posoudit stávající systém motivace ve Ski a Bike centru Radotín, zmapovat silné stránky, nejčastější mezery a chyby a celkovou fluktuaci zaměstnanců. Pro dosažení tohoto cíle bylo provedeno dotazníkové šetření mezi zaměstnanci konkrétního podniku. Zaměstnanci odpovídali například na otázky, zda jsou dostatečně motivováni, co je nejvíce motivuje nebo zda někdy uvažovali o odchodu z podniku. Toto šetření bylo doplněno o polostrukturované rozhovory s dvěma zaměstnanci na různých pozicích v podniku. Získaná data byla v závěru práce použita k vytvoření konkrétních doporučení pro optimalizaci motivace a zlepšení fluktuace ve vybraném podniku.
Vedoucí práce: Marie Hořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses