Analýza kořenových příčin dlouhodobé ztrátovosti e-sportové organizace - Holub, Martin; Pešata, Karel; Mařanová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou kořenových příčin dlouhodobé ztrátovosti e-sportové organizace. Hlavním cílem bylo identifikovat bezprostřední příčiny prostřednictvím metod analýzy kořenových příčin, především Ishikawova diagramu a metody 5 Proč, které byly podloženy kvalitativními rozhovory s vrcholovými manažery organizací. V rámci analýzy byl také proveden rozbor typických zlomových událostí e-sportové organizace, při kterém byla ilustrativně použita konkrétní společnost. Výsledkem analýzy je identifikace tří klíčových kořenových příčin: absence inovace a spoléhání na tradiční metody, důraz na krátkodobé výsledky bez dlouhodobé strategie a nadměrná orientace na výkon. Na základě těchto zjištění práce nabízí návrhy opatření a doporučení, jejichž implementace by mohla vést k přehodnocení manažerských postupů a následnému zlepšení ekonomických výsledků organizací působících v e-sportovém odvětví.
Vedoucí práce: Karel Pešata
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses