Logistické aspekty dovozu automobilů ve vybrané firmě - Koukol, Jan (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá logistickými procesy ve vybrané společnosti dovážející elektromobily. Cílem bylo navrhnout nová řešení pro zkrácení celkové doby logistického procesu. Metodicky práce vychází z teoretických přístupů k podnikové logistice (nákup, zásoby, skladování, doprava) čerpaných z odborné literatury a analýzy fungování firmy na základě primárních dat z rozhovorů s představiteli firmy. Analýza odhalila sice stabilní logistický systém, ale s několika úzkými místy, zejména v procesech vyhledávání vozidel, využívání zpětného převozu a nesystematické řízení zásob. Na základě zjištění byla navržena řešení s potenciálem zkrátit dobu přepravy a efektivněji zvládat vyšší objemy prodeje. Jejich reálný dopad je limitován chybějícími interními daty, což vyžaduje jejich posouzení a konkrétnější propočty firmou před implementací.