Logistické aspekty dovozu automobilů ve vybrané firmě - Koukol, Jan; Mervart, Michal, 1977-; Svoboda, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá logistickými procesy ve vybrané společnosti dovážející elektromobily. Cílem bylo navrhnout nová řešení pro zkrácení celkové doby logistického procesu. Metodicky práce vychází z teoretických přístupů k podnikové logistice (nákup, zásoby, skladování, doprava) čerpaných z odborné literatury a analýzy fungování firmy na základě primárních dat z rozhovorů s představiteli firmy. Analýza odhalila sice stabilní logistický systém, ale s několika úzkými místy, zejména v procesech vyhledávání vozidel, využívání zpětného převozu a nesystematické řízení zásob. Na základě zjištění byla navržena řešení s potenciálem zkrátit dobu přepravy a efektivněji zvládat vyšší objemy prodeje. Jejich reálný dopad je limitován chybějícími interními daty, což vyžaduje jejich posouzení a konkrétnější propočty firmou před implementací.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses