Strategická analýza firmy OMT group s. r. o. - Slivka, Matyáš; Mikan, Pavel, 1963-; Kopkáně, Heřman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout strategická doporučení pro společnost OMT group s.r.o, která by měla posílit její konkurenceschopnost, schopnost její adaptace a zlepšit postavení společnosti na trhu. Doporučení jsou navržena na základě provedené strategické analýzy a metod s ní spojených. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část vymezuje základní pojmy strategického řízení a popisuje metody používané při zpracování strategické analýzy, jako jsou PESTEL analýza, Porterův model pěti sil, VRIO analýza, finanční analýza a syntéza pomocí SWOT analýzy. V praktické části jsou metody aplikovány na společnost OMT group s.r.o. Na základě výsledků analýz a představení společnosti jsou navržena doporučení zaměřená zejména na zlepšení řízení pohledávek, definice vize a strategických dokumentů, efektivnější využívání marketingových nástrojů, rozvoj CSR aktivit, investice do lidských zdrojů a rozšíření nabídky mimo hlavní sezónu.
Vedoucí práce: Pavel Mikan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses