Návrh nové vizuální identity sportovního oddílu Taekwon-do ITF Dan-Gun - Maroušková, Michaela (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem nové vizuální identity sportovního oddílu Taekwon-do ITF Dan-Gun. Cílem práce je vytvořit moderní a jednotnou vizuální identitu, která bude odpovídat hodnotám tohoto bojového umění, respektovat jeho tradici a zároveň profesionálně reprezentovat oddíl navenek. V teoretické části je vymezen pojem brandingu a vizuální identity, její klíčové složky a specifika v oblasti sportovních organizací. Dále je představeno bojové umění Taekwon-do a jeho filozofie. Praktická část se zaměřuje na analýzu stávající vizuální identity oddílu, jeho cílové skupiny a konkurence. Následně je navržen nový vizuální styl zahrnující logo, barevnou paletu, typografii a jeho aplikace na různé výstupy (plakáty, oblečení, propagační materiály apod.). Použitá metodika kombinuje kvalitativní přístup – především pozorování, rozhovory a průběžné konzultace návrhu s cílovou skupinou a s klientem. Na základě zpětné vazby je finální návrh doladěn a pozitivně přijat členy oddílu. Výsledkem práce je ucelený vizuální styl připravený k implementaci do praxe, který posiluje identitu oddílu a zvyšuje jeho atraktivitu.