Návrh nové vizuální identity sportovního oddílu Taekwon-do ITF Dan-Gun - Maroušková, Michaela; Hábová, Anna, 1994-; Horný, Stanislav, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem nové vizuální identity sportovního oddílu Taekwon-do ITF Dan-Gun. Cílem práce je vytvořit moderní a jednotnou vizuální identitu, která bude odpovídat hodnotám tohoto bojového umění, respektovat jeho tradici a zároveň profesionálně reprezentovat oddíl navenek. V teoretické části je vymezen pojem brandingu a vizuální identity, její klíčové složky a specifika v oblasti sportovních organizací. Dále je představeno bojové umění Taekwon-do a jeho filozofie. Praktická část se zaměřuje na analýzu stávající vizuální identity oddílu, jeho cílové skupiny a konkurence. Následně je navržen nový vizuální styl zahrnující logo, barevnou paletu, typografii a jeho aplikace na různé výstupy (plakáty, oblečení, propagační materiály apod.). Použitá metodika kombinuje kvalitativní přístup – především pozorování, rozhovory a průběžné konzultace návrhu s cílovou skupinou a s klientem. Na základě zpětné vazby je finální návrh doladěn a pozitivně přijat členy oddílu. Výsledkem práce je ucelený vizuální styl připravený k implementaci do praxe, který posiluje identitu oddílu a zvyšuje jeho atraktivitu.
Vedoucí práce: Anna Hábová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: multimédia v ekonomické praxi [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses