Vnitřní hodnota akcie společnosti Alibaba - Ryška, Pavel; Pošta, Vít, 1980-; Kaňková, Eva, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá investiční analýzou akcií společnosti Alibaba, jednoho z nejvýznamnějších technologických podniků v Asii. V kontextu rostoucí dostupnosti investičních nástrojů a informací zkoumá práce atraktivitu čínských akcií z pohledu jak začínajících, tak pokročilých investorů. Analýza reflektuje současné makroekonomické a geopolitické výzvy včetně zpomalování čínské ekonomiky, regulatorních zásahů a zhoršujících se obchodních vztahů se Spojenými státy. V teoretické části jsou představeny základy fundamentální analýzy, včetně modelu diskontovaných peněžních toků, metody srovnatelných poměrů a přístupů hodnotového investování inspirovaných Grahamem a Doddem. Praktická část práce analyzuje čínský kapitálový trh, pozici Alibaby v rámci odvětví a vyúsťuje do ocenění akcie a formulace investičního doporučení. Cílem je poskytnout ucelený pohled na to, zda akcie Alibaba představuje za současných podmínek atraktivní příležitost pro dlouhodobého investora.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses