Analýza a porovnání současných frontendových technologií pro vývoj webových aplikací - Wolf, Eduard; Šedivá, Zuzana, 1961-; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této bakalářské práce je vytvořit seznam doporučení pro výběr vhodného frontendového frameworku na základě analýzy nejpoužívanějších současných frontendových technologií podle předem definovaných kritérií. Tato kritéria zahrnují uživatelskou přívětivost, perspektivu vývojáře a byznysový pohled. Práce definuje základní pojmy spojené s frontendovým vývojem webových aplikací a vymezí klíčová kritéria a jejich váhu pro optimální výběr technologického stacku dle potřeb projektu. Výsledkem rešerše a komparativní analýzy je seznam porovnání s těmi aktuálně nejpoužívanějšími. Výstupem této práce je doporučení, které může pomoci webovým vývojářům a vedoucím projektů v této oblasti se správným výběrem technologií při plánování vývoje nové webové aplikace.
Vedoucí práce: Zuzana Šedivá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses