Vliv sociálních sítí na osobní značky výtvarných umělců - Kramperová, Magdaléna (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv sociálních médií na budování osobní značky výtvarných umělců v ČR. Zaměřuje se na roli digitálního marketingu a platforem jako Instagram a TikTok v profesním úspěchu, komunikaci s publikem a prodeji děl. Teoretická část definuje klíčové pojmy osobního brandingu a digitálního marketingu v kontextu uměleckého prostředí. Praktická část vychází z hloubkových rozhovorů s osmi českými umělci a analýzy kvantitativních dat o sledovanosti, interakcích a prodejích. Výzkum ukazuje zásadní roli sociálních sítí v budování profesní identity, rozšiřování publika a finanční udržitelnosti. Práce také identifikuje výzvy a nabízí doporučení pro efektivnější digitální strategii umělců.