Vliv sociálních sítí na osobní značky výtvarných umělců - Kramperová, Magdaléna; Kubaš, Mario, 1981-; Horová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato diplomová práce zkoumá vliv sociálních médií na budování osobní značky výtvarných umělců v ČR. Zaměřuje se na roli digitálního marketingu a platforem jako Instagram a TikTok v profesním úspěchu, komunikaci s publikem a prodeji děl. Teoretická část definuje klíčové pojmy osobního brandingu a digitálního marketingu v kontextu uměleckého prostředí. Praktická část vychází z hloubkových rozhovorů s osmi českými umělci a analýzy kvantitativních dat o sledovanosti, interakcích a prodejích. Výzkum ukazuje zásadní roli sociálních sítí v budování profesní identity, rozšiřování publika a finanční udržitelnosti. Práce také identifikuje výzvy a nabízí doporučení pro efektivnější digitální strategii umělců.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses