Role sociálních médií v marketingu českých rapových umělců - Červená, Magdaléna; Šubrt, Daniel; Šmíd, Ilja, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Bakalářská práce se zabývá analýzou role sociálních médií v marketingu českých rapových umělců na příkladu Ca$hanovy Bulhara a Labella. Práce konkrétně zkoumá, jakým způsobem umělci využívají Instagram k budování značky a komunikaci se svým publikem. Cílem výzkumu je zjistit, jaké typy obsahu vedou k vyšší míře zapojení fanoušků, jaké formy komunikace sledující preferují a zda se tyto preference shodují s praxí vybraných interpretů. Teoretická část představuje vývoj rapu, specifika marketingové komunikace v hudebním průmyslu a roli sociálních sítí při formování vztahu mezi umělcem a fanouškem. Praktická část kombinuje kvalitativní obsahovou analýzu příspěvků Ca$hanovy Bulhara a Labella a kvantitativní dotazníkové šetření mezi posluchači rapu ve věku 15–35 let. Následně je porovnán styl a obsah komunikace obou interpretů s očekáváními fanoušků, aby bylo možné posoudit míru souladu mezi strategiemi umělců a vnímáním cílové skupiny.
Vedoucí práce: Daniel Šubrt
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses