Porovnání komunikace ESG strategie automobilových výrobců - Fraňková, Vanesa; Vinš, Marek; Jirsák, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou a porovnáním ESG komunikace vybraných automobilových společností. Cílem je zjistit, jakým způsobem jednotlivé automobilky prezentují své ESG strategie a jaké klíčové rozdíly mezi jejich přístupy lze nalézt. Výzkum je postaven na kvalitativní obsahové analýze ESG reportů, která probíhala na základě dvanácti předem stanovených hodnotících kritérií. Ta zahrnovala například transparentnost, strukturu sdělení, zapojení stakeholderů, využití narativních prvků, dostupnost informací či riziko greenwashingu. Každá automobilka byla hodnocena podle této matice, což umožnilo provést detailní komparaci a identifikovat jak příklady nejlepší praxe, tak výrazné nedostatky. Na základě těchto zjištění práce shrnuje klíčové rozdíly v ESG komunikaci mezi jednotlivými společnostmi a formuluje doporučení pro zlepšení jednotlivých reportů.
Vedoucí práce: Marek Vinš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses