Strategická analýza podniku Klatovská Sportovní - Náměstková, Radka (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodné strategické kroky pro mikropodnik Klatovská Sportovní, aby došlo ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku. K dosažení tohoto cíle byly využity nástroje strategické analýzy. V teoretické části jsou vymezeny použité analýzy a metody, kterými jsou PEST analýza, analýza konkurence, Porterův model 5 sil, konkurenční výhoda, VRIO analýza, hodnotový řetězec, Porterovy generické konkurenční strategie a SWOT analýza. Praktická část aplikuje tyto teoretické poznatky na zaměřený podnik. V rámci metodologie byl využit kvalitativní výzkum v podobě pozorování. Zjištěné poznatky jsou v závěru práce zhodnoceny a navržena doporučení na zlepšení pozice podniku.