Strategická analýza podniku Klatovská Sportovní - Náměstková, Radka; Opleštil, Vojtěch; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Cílem této bakalářské práce je navrhnout vhodné strategické kroky pro mikropodnik Klatovská Sportovní, aby došlo ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku. K dosažení tohoto cíle byly využity nástroje strategické analýzy. V teoretické části jsou vymezeny použité analýzy a metody, kterými jsou PEST analýza, analýza konkurence, Porterův model 5 sil, konkurenční výhoda, VRIO analýza, hodnotový řetězec, Porterovy generické konkurenční strategie a SWOT analýza. Praktická část aplikuje tyto teoretické poznatky na zaměřený podnik. V rámci metodologie byl využit kvalitativní výzkum v podobě pozorování. Zjištěné poznatky jsou v závěru práce zhodnoceny a navržena doporučení na zlepšení pozice podniku.
Vedoucí práce: Vojtěch Opleštil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses