Analýza použitelnosti a návrh redesignu webu volejbalového klubu z pohledu UX - Dzubová, Tereza; Zichová, Tereza; Charvátová, Dagmar; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2025)
Cílem této bakalářské práce bylo vytvořit high-fidelity prototyp webové stránky volejbalového klubu Ace Volleyball Academy. Práce se zaměřila na analýzu použitelnosti stávajícího webu a návrh jeho redesignu s cílem zlepšit uživatelskou zkušenost (user experience, UX) a přístup k informacím. Teoretická část poskytla přehled základních principů UX designu, včetně design thinking procesu, heuristických pravidel a principů gestalt psychologie. V praktické části byla provedena heuristická analýza současného stavu webu a realizovány hloubkové rozhovory se zástupci různých uživatelských skupin. Cílem těchto rozhovorů bylo zjistit klíčové faktory, které ovlivňují použitelnost webu, a identifikovat funkce, které jsou pro uživatele nejdůležitější. Výstupy z výzkumu byly strukturovány pomocí affinity diagramu, který sloužil k identifikaci hlavních potřeb uživatelů. Na jejich základě byla vytvořena UX sitemap. Následoval návrh high-fidelity prototypu v nástroji Figma, který byl testován s uživateli. Výsledkem této práce je návrh nového, uživatelsky přívětivého prototypu, který zohledňuje specifické potřeby různých uživatelských skupin a je optimalizován na základě principů UX designu. Přínosem práce je návrh nového uživatelského rozhraní založeného na výzkumu a osvědčených metodách UX designu, které může přispět ke zvýšení spokojenosti stávajících uživatelů a zároveň usnadnit přístup novým návštěvníkům webu sportovního klubu.
Vedoucí práce: Tereza Zichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses