Stres jako nástroj pro lepší rozhodování – pozitivní i negativní vlivy na rozhodovací procesy manažerů - Volštátová, Martina; Abíková, Jana; Chmelař, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Stres je novodobý fenomén, jehož vliv narůstá jak v běžném, tak i v pracovním životě. Významnou roli sehrává především v manažerské praxi, kde se stává každodenním faktorem. Cílem této práce je analyzovat jeho vliv na rozhodovací procesy manažerů. Výzkumné otázky, které byly formulovány na základě teoretických zjištění, se zaměřily na témata riskantních rozhodnutí, analýzu alternativ, vliv emocí a pozitivní dopady stresu. K získání relevantních zjištění byla zvolena metoda polostrukturovaných rozhovorů, které byly vedeny se sedmi respondenty. Výsledky ukázaly, že stres může manažerské rozhodování ovlivnit jak pozitivně, tak negativně. Dokáže jej urychlit a zefektivnit, ale také narušit či zcela ochromit. Práce poskytuje konkrétní doporučení manažerům a jejich organizacím, jak se stresem pracovat a efektivně se pod jeho vlivem rozhodovat.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses