Média jako stakeholder v disaster managementu - Karlovská, Anna; Abíková, Jana; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2025)
Tato bakalářská práce zkoumá roli médií jako jednoho z klíčových stakeholderů v oblasti disaster managementu. Cílem je identifikovat, jakým způsobem plní zkoumaná společnost svou roli v různých fázích katastrof, analyzovat související výzvy a charakterizovat specifika komerčního média. Práce kombinuje literární rešerši s kvalitativním výzkumem založeným na rozhovorech se zástupci dané mediální společnosti. Výsledky ukazují, že média hrají nezastupitelnou roli nejen při šíření informací, ale také při zprostředkovávání humanitární pomoci, formování veřejného mínění a posilování připravenosti obyvatelstva na katastrofy. Práce zdůrazňuje nutnost hlubší spolupráce mezi médii a ostatními stakeholdery, budování důvěry u konzumentů a navrhuje dané firmě doporučení pro zlepšení komunikačních strategií při katastrofách.
Vedoucí práce: Jana Abíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2025
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2025
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses