UX analýza a návrh softwarového projektu pro účetní firmu - Kysel, Filip (2025)
Bakalářská práce se zabývá návrhem uživatelského rozhraní webové aplikace, vyvíjené na míru pro účetní a poradenskou firmu. Cílem projektu bylo navrhnout část systému zaměřenou na digitalizaci a zpracování daňových formulářů v rámci HR agendy. V teoretické části jsou představeny základní principy a metody návrhu uživatelského rozhraní. Praktická část se soustředí na specifikaci požadavků, návrh rozhraní, a zpětnou vazbu od stakeholdera. Důraz je kladen na praktickou aplikaci návrhových rozhodnutí v podmínkách malé agentury s omezenými časovými možnostmi. Výsledkem práce je funkční návrh první verze systému a zhodnocení využitých metod návrhu včetně doporučení pro další vývoj.