Možnosti udržitelnějšího využití Společenského domu Neratovice - Moravcová, Markéta (2025)
Předmětem bakalářské práce je Společenský dům v Neratovicích, který slouží od 70. let a dodnes tvoří důležitou součást kulturní infrastruktury města. S ohledem na jeho technický stav, energetickou náročnost a provozní limity však vyvstává otázka jeho budoucnosti. Cílem práce je zmapovat aktuální využití objektu, identifikovat hlavní problémy a navrhnout realistické scénáře dalšího rozvoje. Práce srovnává možné varianty budoucího fungování domu – od zachování současného stavu v rámci úsilí o zápis na seznam kulturních památek, až po demolici. Podrobněji jsou zpracovány dvě reálné varianty: přesun části agend úřadu do nové budovy (PPP projekt) nebo využití uvolněných prostor v městské budově úřadu práce. Výstupem je návrh doporučení pro město a přehled možností budoucího využití objektu.